Architectenbureau Spaltman
Bureau voor architectonische vormgeving

Algemene bureau informatie 

 

Over Paul Spaltman

Architectenbureau Spaltman is in 2015 opgericht door ir. Paul Spaltman. Het bureau werkt momenteel met veel plezier en enthousiasme aan een aantal leuke, inspirerende en gevarieerde opdrachten in Nederland en Suriname. Architectonische vormgeving in de breedste zin van het woord. Iedere opdracht wordt beleefd als een nieuwe, gezamenlijke zoektocht naar iets moois, nieuws of onverwachts. Een werkwijze die zowel ambachtelijk als innovatief is, van handschetsen tot fotorealistische 3D beelden, resulterend in een esthetische en tijdloze architectuur.  


Kennis en vaardigheden

Het hedendaagse architectenbureau opereert in een zeer dynamische omgeving. De rol van de opdrachtgever is de laatste jaren ingrijpend gewijzigd. De eis om milieuvriendelijker te bouwen wordt steeds nadrukkelijker verankerd in de regelgeving en vereist een toenemende expertise van de architect. De consument is veel belangrijker geworden, zowel als opdrachtgever als in de rol van beoogde eindgebruiker (huurder of koper). De keuze aan materialen is enorm gestegen en het traditionele tweedimensionale tekenwerk is ingewisseld voor een driedimensionale ontwerp- en tekenpraktijk.   

Vanuit een persoonlijke interesse in ruimtelijk ontwerpen en het visualiseren van ontwerpen heb ik de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan met tal van 2D en 3D CAD, visualisatie en BIM  tekenprogramma's. Het werken met state-of-the-art software gaat wel altijd hand in hand met handschetsen, bouwtechnische kennis en gezond verstand.

 

Netwerk

Daar waar nodig (en dat is regelmatig) wordt er samengewerkt met constructeurs, installatieadviseurs, interieurontwerpers, lichtontwerpers en overige adviseurs. Daarnaast wordt in een vroeg stadium overlegd met producenten en leveranciers van bouwproducten, en met (onder)aannemers. Zij hebben immers bijzonder veel kennis van de praktische mogelijkheden en beperkingen van bepaalde oplossingen en kunnen goed meedenken om een optimaal resultaat te behalen. 

 

 

 

Opbellen
E-mail